Prvo uhićenje u slučaju ubojstva Davida Dragičevića

Prvo uhićenje u slučaju ubojstva Davida Dragičevića
Foto: Hina

BANJALUČANIN A.K. (36) uhićen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvom mladića Davida Dragičevića, a Osnovni sud u Banjoj Luci odredio mu je jednomjesečni pritvor, javljaju Nezavisne novine.

Isti medij neslužbeno doznaje kako se radi o Alenu Kukiću, kojeg se sumnjiči da je manipulirao snimkama videonadzora u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

Kako stoji u priopćenju, on je osumnjičen da je počinio kazneno djelo "Pomoć počiniocu poslije izvršenja krivičnog djela".

"U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubojstva, na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke, tužitelj ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982. godine iz Banja Luke, stavio je dana 20.09.2018. godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske", navodi se u priopćenju.

U priopćenju Tužiteljstva dodaje se da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za kazneni postupak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara