Psihotični Amerikanac u luđačkoj vožnji ubio jednu i ranio 13 osoba

29-GODIŠNJI Amerikanac osumnjičen je za ubojstvo jedne i teško ranjavanje nekoliko osoba koje je namjerno pogazio sportskim terenskim automobilom. U kaotičnoj vožnji osumnjičeni Omeed A. Popal ozlijedio je ukupno 13 osoba i sebe, doznaje se od policije San Francisca.

Paklena vožnja usred dana otpočela je jučer oko podne u Fremontu, u kojem je SUV vozilo registrirano na Popalovo ime, nakon divljačke vožnje udarilo i usmrtilo jednu osobu. Poginuo je muškarac koji je hodao pored ceste, a koji je nakon udarca odbačen u obližnje polje.

Vozač SUV-a nakon toga velikom brzinom je pobjegao s mjesta događaja i prešavši preko zaljeva uputio se prema San Franciscu u kojem je tijekom dvadesetominutne paklene vožnje ozlijedio 13 osoba, od kojih se jedan nalazi u kritičnom stanju.

Vozeći ulicama San Francisca, Popal je SUV-om namjerno prolazio preko pločnika i pješačkih prijelaza gazeći tako preko pješaka i motociklista koji su se zatekli na njegovoj ubilačkoj ruti.

Suluda vožnje je prekinuta tek nakon što je nekoliko policijskih automobila uspjelo uhvatiti i blokirati SUV koji je nakon vožnje bio znatno oštećen. Policija je izvijestila kako se tijekom vožnje ozlijedio i vozač SUV-a, no nije precizirano o kakvim se ozljedama radi.

Policiji se nakon svega javila ženska osoba koja se predstavila kao Popalova rođakinja. Ona je ustvrdila da je 29-godišnji Omeed uzimao lijekove, te  da dulje vrijeme pati od noćnih mora u kojima strahuje da ga netko hoće ubiti. Dodala je kako je Omeed mislio da đavao dolazi po njega.

Pohod pomahnitalog muškarca dogodio se svega tri dana nakon događaja u New Yorku u kojem je muškarac, vozeći se u zelenom Cadillacu, iz pištolja pucao po prolaznicima na ulici, od kojih je jedan poginuo nakon što je pogođen u vrat.

Istraga o jučerašnjem nemilom događaju još traje.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara