VIDEO Pucnjava ispred špijunske agencije NSA u SAD-u, troje ranjenih, počinitelj uhićen

VIDEO Pucnjava ispred špijunske agencije NSA u SAD-u, troje ranjenih, počinitelj uhićen

Screenshot: FOX 19

AMERIČKE snage sigurnosti objavile su da istražuju pucnjavu u blizini sjedišta Nacionalne agencije za sigurnost (NSA) u Fort Meadeu u saveznoj državi Maryland, dok lokalni mediji prenose kako je najmanje jedna osoba ozlijeđena, a jedna pritvorena.

Službenici tvrde kako situacija više nije opasna, a na objavljenim videosnimkama vidi se crno sportsko vozilo koje se čini propucano mecima.

Snage sigurnosti još uvijek nisu otkrile detalje oko jutarnjeg incidenta, a ne zna se ni je li metke ispalio osumnjičeni ili pripadnici Agencije.

"NSA, policija i lokalne snage istražuju incident koji se dogodio ovog jutra na jednom od sigurnih ulaza u Agenciju", objavila je ta institucija na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je pod kontrolom i trenutno nema sigurnosnih prijetnji", dodala je.

Glasnogovornica vojnog kompleksa Fort Meade potvrdila je da je jedna osoba ozlijeđena i odvedena u bolnicu, te da je obližnja autocesta zatvorena. FBI je također objavio da istražuje slučaj.

Mediji su ranije izvještavali da su ozlijeđene barem tri osobe. Snimka CBS-a pokazuje da se propucano crno vozilo nalazi na kraju slijepe ulice okružene barikadama s jedne i ogradom s druge strane, u blizini stražarske kućice i ulaska u kompleks.

NSA je jedna od američkih špijunskih agencija koja je usredotočena na upotrebu tehnoloških alata, uključujući nadzor internetskog prometa, kako bi pratila neprijatelje vlade.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara