Pucnjava na fakultetu u Alabami: Asistentica pucala na kolege zbog napredovanja

Pucnjava na fakultetu u Alabami: Asistentica pucala na kolege zbog napredovanja

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

TROJE zaposlenika fakulteta je ubijeno, a drugih troje je ranjeno u pucnjavi koja se jučer dogodila na sveučilištu u Alabami, objavio je glasnogovornik toga fakulteta. Prema informacijama koje prenosi CNN, nedugo nakon pucnjave je uhićena ženska osoba koja se sumnjiči da je izvršila ovaj krvavi napad, a policija je privela i još jednu osobu. Šef lokalne policije, Hanry Reyes je ostavio otvorenom mogućnost da je uhićeno više osoba povezanih s pucnjavom na alabamskom sveučilištu. "Imamo osumnjičenu, ali i još jednu osobu povezanu sa slučajem. Dok god traju očevid i istraga nećemo objavljivati koliko je osoba uhićeno".

Prema posljednjim informacijama uhićena osumnjičena je Amy Bishop. Bishop je na sastanku profesora fakulteta u gradu Huntsvilleu izvadila vatreno oružje i počela pucati po svojim kolegama.

Čini se da je motiv za ubojstvo bila ljutnja asistentice jer nije izabrana zaprofesorsko zvanje, što je očekivala da će se dogoditi. Obavijest o tome da neće napredovati je Bishop primila jučer nakon čega je krenula u krvavi pohod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pucnjava se dogodila nešto prije 16 sati. Policija je na mjesto nesreće došla nekoliko minuta nakon 16 sati, a osumnjičena je uhićena u blizini zgrade. Tijekom uhićenja kod nje nije pronađeno oružje.

Troje ubijenih zaposlenika fakulteta su Gopi Podila, predstojnik odsjeka za biologiju, Maria Davis, profesorica na tome odsjeku i Adrien Johnson, također profesor biologije.

Glasnogovornik bolnice u Huntsvilleu, Burr Ingram, kazao je da su hospitalizirane tri ranjene odobe od kojih su dvije u kritičnom, a jedna u stabilnom stanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara