Pukanić: Gotovina spreman razgovarati s Haaškim sudom

Pukanić: Gotovina spreman razgovarati s Haaškim sudom
HTV je u Dnevniku objavila da novi broj Nacionala donosi intervju s generalom Antom Gotovinom, koji je, tvrdi Ivo Pukanić, spreman razgovarati s Haagom kad bi bi bio u položaju generala Stipetića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Osnovna je poruka generala Gotovine da priznaje Haaški sud i da je spreman razgovarati s Haagom i haaškim istražiteljima, no pod određenim uvjetima", izjavio je Pukanić za HTV, najavivši novi broj "Nacionala". Po njegovim riječima Gotovina smatra da bi se prema njemu ispravila nepravda kad bi bio u položaju u kakvu je umirovljeni general Stipetić, odnosno u položaju osumnjičenika koji razgovara s haaškim istražiteljima u Zagrebu.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić u vezi s najavljenim intervjuom u "Nacionalu" rekla je da će policija u sklopu traganja za generalom Gotovinom, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, i ovaj put postupiti u skladu sa svojim ovlastima. Policija će provjeriti sve okolnosti u vezi s najavom Ive Pukanića da je za taj tjednik intervjuirao traženika Antu Gotovinu, izjavila je. U sklopu toga Pukanić će biti pozvan na obavijesni razgovor, rekla je za Hinu Zinka Bardić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara