Pukla blokada, raspada se HDZ: Kosor se opet brani neznanjem, a Gredelj se skrio iza supruge

Pukla blokada, raspada se HDZ: Kosor se opet brani neznanjem, a Gredelj se skrio iza supruge

Foto: Goran Mehkek (Cropix), Screeshot: Index

DO SUNČANE GLAVAK, koja je glasnogovornica HDZ-a, u posljednja dva dana nemoguće je doći. Unatoč velikom interesu javnosti o blokadi zgrade središnjice slijedom istrage o crnim fondovima iz HDZ-a odlučili su se braniti - šutnjom. Šutnja je nastala tri dana nakon konferencije za novinare na kojoj je Jadranka Kosor priznala da je njen HDZ po istragom.

> > HDZ-u blokirana imovina do okončanja istrage o crnim fondovima

"Idite radite svoj posao", rekla je Kosor tada novinarima koji su je pitali za blokadu imovine. Od tada od grogiranog HDZ-a ni riječi osim pokojeg zamuckivanja. 

Iako je zabilješka odnosno plomba vidljiva u Zemljišno-knjiškom izvatku, premijerka Jadranka Kosor jučer je u prolazu novinarima rekla da još nemaju ništa službeno.  Danas u Omišu Kosor je ponovila da ništa ne zna o blokadi, no priznala je kako su planirali financirati kampanju podizanjem kredita.

Potrošili dva milijuna kuna, a sad mislili odmah dignuti kredit

Naime, do sada je HDZ već potrošio oko dva milijuna kuna za izbore koji će biti za mjesec dana.

"Sada je sasvim sigurno kako će to biti iznimno teško", rekla je Kosor o nesuđenom kreditu dodajući da će predložiti vodstvu stranke da bankama ponude osobne mjenice.

Gredelj pobjegao od novinara

Stranački odvjetnik Vladimir Gredelj također se uspješno skriva od medija, nakon što je sinoć bio na sastanku s vrhom HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pokušali smo od njega saznati informaciju o čemu se razgovaralo na Predsjedništvu stranke. Umjesto njega, na njegov službeni mobitel javila se supruga s isprikom da je suprug ostavio mobitel i otišao. Kolege s HTV-a bili su malo bolje sreće s obzirom da je njima rekao da - sljedeća dva dana neće razmišljati ni o jednom predmetu.Inače, danas je objavljena informacija kako HDZ ima pravo na žalbu na odluku Županijskog suda u Zagrebu o zabilješci na nekretninu, no s obzirom da HDZ-ovci ne žele da ih se pita išta vezano uz istragu kao ni za blokadu nekretnine, potpuno je nejasno što će napraviti u sljedećem razdoblju.

Sud ne može o blokadi

Županijski sud u Zagrebu također ne smije govoriti o blokiranoj imovini jer je "podatak zaštićen zakonskim odredbama o tajnosti istrage".

Podsjetimo, DORH je zatražio, a Županijski sud odobrio, blokadu imovine HDZ-a. Time se vjerovnik, a to je u ovom slučaju država, financijski osigurava do završetka istrage ili suđenja stranci za niz koruptivnih afera, u kojima je izvučeno oko 32 milijuna kuna. Od imovine je blokirana zgrada središnjice HDZ na Trgu žrtava fašizma, a sud zabilježbom nad imovinom želi onemogućiti da HDZ eventualno proda zgradu. Odnosno žele osigurati da se mogu naplatiti po pozitivnom okončanju eventualnog sudskog postupka.

Blokada ide dalje

S obzirom da zgrada vrijedi oko 23 milijuna kuna, navodna šteta koju je počinio HDZ oko 32 milijuna kuna, sljedećih dana očekuje se blokada i druge imovine HDZ-a.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara