Pukovnik HV-a i sveučilišni profesor pod sumnjom da su za novac "sređivali" ispite

PUKOVNIK HV-a i profesor zagrebačkog Kineziološkog fakulteta uhićeni su i jučer privedeni istražnom sucu zbog krivotvorenja isprava, prijevare, te davanja i primanja mita, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Dvojici osumnjičenika određeno je 48-satno zadržavanje zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke i tako ometati istragu, te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Očekuje se da će Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), koji je zajedno s Kriminalističkom vojnom policijom i zagrebačkom policijom vodio kriminalističku obradu, zatražiti sudsku istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić, koji je na prijedlog USKOK-a dvojici osumnjičenika odredio dvodnevno zadržavanje u pritvoru, kazao je Hini da USKOK još nije podnio istražni zahtjev.

Šćekić nije želio otkriti detalje USKOK-ove kaznene prijave i imena osumnjičenika, no tisak piše da je riječ o pukovniku Nikoli Odobašiću, predavaču na Hrvatskom vojnom učilištu i Branimiru Kulešu, redovnom profesoru Kineziološkog fakulteta.

Kako navodi tisak, sumnja se da su pukovnik i profesor za novac "sredili" ispite za desetak djelatnih vojnih osoba kojima je to trebalo kako bi zadržali svoje činove i radna mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara