Pula: 221 milijun kuna za izgradnju i opremanje nove bolnice

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić predstavio je danas projekt izgradnje nove bolnice u Puli čija se izgradnja i opremanje procjenjuju na 221.299.712 kuna.

Taj bi novac zajednički trebali osigurati Ministarstvo zdravstva, Istarska županija te gradovi i općine u Istri a u manjem dijelu neki drugi potencijalni partneri, rekao je Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare.

Do kraja ove godine trebali bi biti završeni razgovori sudionika u izgradnji bolnice i potpisani ugovori, a do kraja 2004. trebala bi biti kompletirana prostorno-planska dokumentacija nakon čega bi se krenulo u izgradnju, najavio je.

"Nova bolnica trebala bi biti potpuno u funkciji 2007., kada bi stanovnici Istarske županije dobili modernu bolnicu koja će im pružiti usluge na razini europskog standarda", istaknuo je Jakovčić ocijenivši kako Istra uistinu zaslužuje visoki zdravstveni standard.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su novinari danas izviješteni, analizirajući prednosti i nedostatke dviju pulskih lokacija na kojima sada djeluje Opća bolnica, konsenzusom je prednost za izgradnju nove bolnice dana lokaciji stare bolnice u Zagrebačkoj ulici.

Po Jakovčićevim riječima, uz uređenje postojećih objekata - zgrade ginekologije, zgrade u kojoj se nalaze laboratorij i radiologija te zarazni odjel - planira se izgraditi nova poliklinika i dnevna bolnica kao i stacionar.

Zgrada nekadašnje Mornaričke bolnice, dodao je, trebala bi izgradnjom nove bolnice biti stavljena u funkciju zdravstvenog turizma i postati mjesto za smještaj nekih socijalnih ustanova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara