Pula: Brojne manifestacije u Istri u povodu Europskog tjedna

EUROPSKI tjedan koji traje od danas do 9. svibnja ove će se godine u Istarskoj županiji obilježiti brojnim događajima s ciljem bržeg približavanja Europi i ulaska u Europsku uniju, rekla je danas na konferenciji za novinare pročelnica županijskog Odjela za lokalnu upravu i samoupravu Desanka Sarvan.

Danas se sastalo Povjerenstvo za odabir najboljih plakata koji su proteklih mjesec dana o temi "Tradicije i suvremenost Europe" izradili učenici srednjih i osnovnih škola. Po tri najbolja rada bit će nagrađena na završnoj svečanosti koja će se u Puli održati 9. svibnja.

Isti dan u Puli će se održati zajednička sjednica Županijskog poglavarstva i Savjeta za europske integracije, a istarski župan Ivan Jakovčić na infopunktu na pulskoj gradskoj tržnici dijelit će publikacije o Europskoj uniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak i srijedu u Puli i Pazinu održat će se predavanja o temi "Osnove identiteta Europske unije i predstojeće obveze" za sve djelatnike lokalne samouprave i uprave Istarske županije te studente Filozofskog fakulteta u Puli.

"Sve to bit će prilika za informiranje i edukaciju što i kako trebamo činiti da bismo bili u korak s europskim standardima do izglednog roka za ulazak u Europsku uniju 2007.", rekla je predsjednica skupštinskog Odbora za međužupanijsku i međuregioalnu suradnju Ines Greblo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara