Pula: Kaznene prijave protiv maloljetnih napadača

PROTIV četvorice maloljetnika iz Pule koji su u utorak oko 13,20 sati u dvorištu pulske Osnovne škole "Tone Peruško" fizički napali 14godišnjaka D.A. iz Pule i teško ga ozlijedili, bit će podnesene kaznene prijave nadležnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda, kazala je glasnogovornica Policijske uprave istarske Štefanija Prosenjak Žumber.

O tom će događaju biti službeno obaviješten i Centar za socijalnu skrb koji bi trebao poduzeti odgovarajuće mjere protiv četvorice maloljetnika, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica PU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četrnaestogodišnjeg D. A., učenika osmog razreda Osnovne škole "Tone Peruško", kako je policija utvrdila tijekom istrage, bez ikakva su motiva napala dvojica četrnaestogodišnjaka i dvojica trinaestogodišnjaka, udarali su ga šakama od čega je dječak zadobio prijelom nosa i ozljede po cijelom tijelu.

Kako se doznaje, sve je navodno počelo međusobnim izrugivanjem i naguravanjem, a završilo fizičkim sukobom, te je D. A. završio u pulskoj Općoj bolnici gdje je jučer operiran.

Glasnogovornica Prosenjak Žumber izvijestila je danas novinare da je istarska policija u prvih devet mjeseci prošle godine evidentirala 89 kaznenih djela koja su se dogodila u školama u Istri, a uglavnom su iz područja imovinskog kriminala, poput krađa, provala i oštećenja stvari. Zabilježena su i dva kaznena djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i to u Rovinju i Puli, tri slučaja nasilničkog ponašanaja, poput iznude i prijetnje te 15 djela narušavanja javnoga reda i mira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara