Pula: Konferencija za novinare člana predsjedništva SDP-a Ivice Pančića

ČLAN Predsjedništva SDP-a i ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić na večerašnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao da ako SDP i stranke koalicije ne pobjede na sljedećim izborima, to neće biti radi objedinjavanja desnice u Hrvatskoj niti zbog kvalitetnog HDZ-a, već će to biti isključivo zbog vlastitih grešaka i propusta.

"Jedino sami sebe možemo pobijediti. Međutim, ukoliko i dalje nastavimo povlačiti prave poteze u ovih pola godine do izbora, onda niti jedno objedinjavanje desnice ili bilo kojih stranaka neće ugroziti našu pobjedu na izborima", istaknuo je Ivica Pančić i dodao kako SDP spreman za novi mandat.

Rekao je kako je cilj SDP-a stranke osvojiti vlast zajedno sa strankama sadašnje koalicije te sa IDS-om koji je, kako je rekao, "spreman sudjelovati u još jednom projektu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pančić najvećim uspjehom sadašnje vlasti drži demokratizaciju Hrvatske, zamjetan napredak na vanjsko-političkom planu te stabilizaciju gospodarstva. Međutim, prema njegovom mišljenju Hrvatska treba još učiniti dodatni iskorak od postojećeg modela privatizacije, s obzirom da je za vrijeme ove vlasti također došlo do pojedinih afera.

"Hrvatska treba iskazati još veću snagu u borbi protiv kriminala i korupcije. Građanima treba poručiti da ovo što se događa u posljednje vrijeme nije predizborna kampanja, već je to sustavan rad s ciljem stvaranja Hrvatske kao pravne države", zaključio je član Predsjedništva SDP-a Ivica Pančić.

(Hina) dsp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara