Pula: Optužnica u slučaju zapljene više od 300 kg kokaina

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv tri hrvatska i jednog slovenskog državljanina, uhićenih lani u rovinjskom kampu, zbog osnovane sumnje da su se udružili radi neovlaštene kupnje, prijevoza i prodaje više od 300 kilograma kokaina, priopćio je danas županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić na konferenciji za novinare u Puli.

Riječ je o Drašku Čubriloviću (60) iz Zagreba, Angelu Andonovu (45) iz Zagreba, Dušku Kotlaru (30) iz Slavonskog Broda te Ernestu Verglesu (61) iz Maribora, nastanjenom u Kopru. Oni su na području Malih Antila od zasad nepoznate osobe kupili više od 301 kilograma kokaina koji su ukrcali u jedrilicu "Adelante" dužine 9,25 metara s austrijskom zastavom te nakon višemjesečne plovidbe navečer 14. rujna 2003. privezali se na plutaču u blizini autokampa "Veštar" nedaleko od Rovinja.

Zatim su drogu prekrcali s jedrilice na gumeni čamac, dovezli ju do obale i ukrcali u unajmljeni osobni automobil s ukradenim registracijskim pločicama, a sve s ciljem da se kokain preveze na odredišta i proda kupcima. Pretpostavlja se da je kokain bio namijenjen hrvatskom te tržištu zapadne i srednje Europe. Brzom intervencijom djelatnika policije oni su iste večeri uhićeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rješenjem Županijskog suda u Puli od 7. siječnja ove godine osumnjičenima je produljen pritvor i to zbog okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno, a protiv slovenskog državljanina Ernesta Verglesa i zbog opasnosti od bijega", izjavio je Vlatko Nuić dodavši kako je drugookrivljeni Angelo Andonov osumnjičen i za krivotvorenje javne isprave.

Obraćajući se novinarima, Nuić je izrazio očekivanja da će sud zakazati glavnu raspravu u zakazanom roku, odnosno u roku od dva mjeseca. Odgovarajući na pitanje novinara, on je potvrdio da su se tijekom istrage sva četvorica branila šutnjom, dok je županijsko državno odvjetništvo, dodao je Nuić, na temelju dokaza kojima raspolaže sastavilo optužnicu.

"Mi smo svoj dio posla, koji se odnosi na uhićenje četvorice osumnjičenih na području autokampa Veštar, završili. Drugi dio posla, koji se navodno odnosi na prozivodnju i prodaju droge, u nadležnosti je Interpola i drugih službi", zaključio je županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić. Dodao je da je pronađena droga bila pakirana te da se prvobitno govorilo o zapljeni 336,646 kilograma kokaina, ali je naknadno utvrđeno da je riječ o 301 kilogramu i 426,78 grama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara