Pula: Osvanuli letci s naslovom "preustrojavanje u cosa nostri"

U POŠTANSKIM sandučićima u središtu grada danas su građani Pule pronašli letke s naslovom "Preustrojavanje u cosa nostri", potpisane od tzv. "Istarske terorističke akcije (ITA)".

Nepoznati autori letka navode kako "Luciana Delbianca s vlasti u Puli žele maknuti komunjarske lopine iz SDP-a, IDS-a, HDZ-a, Glasa Istre i nezavisna vijećnica Loredana Štok", te da ga žele maknuti u "cilju daljnje prodaje istarskih starina pri čemu zaboravljaju kako je Delbianco najmanje zlo od mnogih drugih jer nije lopov".

Potpisnici letka pišu da je "Delbianco odgovoran što se nije riješio suradnika za koje se tvrdi da su "kriminalci, mafiozi ili nekrofili", te da takvi njegovi suradnici ne plaćaju najamninu i ostale obveze gradu Puli na temelju iznajmljenih poslovnih prostora, za razliku od gradske i županijske sirotinje koja to mora redovito činiti.

Potpisnici ovog letka pozivaju Delbianca da se "riješi takvih i da oko sebe okupi poštene antifašiste, antiglobaliste i rodoljube iz svih nezavisnih lista i stranaka u Istri i uvede Istru u 21. stoljeće bez komunjara".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik ureda načelnika Policijske uprave istarske Marko Petković izjavio je kako nije imao saznanja o postojanju tog letka prije no što su ga novinari o tome izvijestili. Najavio je kako će policija poduzeti sve radnje da se utvrde autori tih letaka.

U izjavi za Hinu Delbianco je kazao kako nije upoznat da su se na području grada pojavili takvi letci i da ne želi ništa komentirati dok ih osobno ne vidi i ne pročita.

Istarska policija prije dva dana podnijela je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Delbianca i četvero njegovih suradnika zbog sumnje da su potpisali ugovor s prijevozničkom tvrtkom Brioni, nanijevši Gradu štetu od 1,23 milijardi kuna.

Danas je pulski HDZ na konferenciji za novinare zbog toga zatražio Delbiancovu ostavku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara