Pula: otvoren "Susret poduzetnika i mladih stručnjaka"

Državna tajnica za poduzetništvo Tajana Kesić Šapić danas je u Puli otvorila treći "Susret poduzetnika i mladih stručnjaka" kojemu je cilj omogućiti mladima da iskažu vlastitu kreativnost, inovativnost i pronicljivost, a poduzetnicima pružiti uvid u djelatnost mladih.

Upravo iz tog razloga tijekom dvodnevnog susreta, koji se održava u organizaciji Udruge za poticanje zapošljavanja i stručno usavršavanje mladih "ZUM", održat će se više tribina, okruglih stolova i prezentacije kojima je cilj približiti poslovni svijet mladima, ali ga u isto vrijeme obogatiti njihovim idejama.

"Susret mladih i poduzetnika iznimno je značajan projekt kojim se uistinu promovira poduzetništvo, samozapošljavanje te potiče visokoobrazovane ljude da nakon završenog fakulteta ostanu u Hrvatskoj i svojim znanjem pomognu razvoju hrvatskog gospodarstva na način ili da sami pokrenu posao ili da se zaposle u nekim od postojećih tvrtaka", istaknula je Tajana Kesić Šapić. Dodala je kako se takvim i sličnim manifestacijama pobuđuje poduzetnički duh među mladim i obrazovanim ljudima koji se mogu upoznati s procesom stvaranja i vrednovanja novih poslovnih mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njezinim riječima, mladima se takvim susretima omogućava dodatna edukacija, vlastita afirmacija i mogućnost zapošljavanja dok se poslovnim subjektima nudi javna prezentacija i mogućnost profiliranja budućih potencijala.

U sklopu dvodnevnog susreta održat će se okrugli stolovi na temu "Odgovornost u politici", "Odgovornost medija", i "Društvena odgovornost u gospodarstvu".

(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara