Pula: Pronađeno više od dvije i pol tisuće šteka cigareta

ISTARSKA je policija sprovela  trdesetpetogodišnjeg Puljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo nedopuštene trgovine više od dvije i pol tisuće šteka cigareta procijenjenih na oko 300 tisuća kuna, izvijestila je danas na konferenciji za novinare istarska Policijska uprava.

Puljanin V.Š. uhićen je kad je u njegovu osobnom automobilu "rover" registarske oznake PU 558-ER policijska ophodnja u srijedu navečer zaustavila na Vodnjanskoj cesti i pronašla veću količinu cigareta odnosno 15 šteka namijenjenih izvozu.

Kriminalističkom obradom policija je zatim u njegovoj unajmljenoj garaži u Bunarskoj ulici na Velom Vrhu u Puli pronašla 2562 šteke desetak različitih vrsta cigareta sa zaštitnom markicom Ministarstva financija na kojoj je pisalo "for export only". Pronađene cigarete procjenjuju se na oko 300 tisuća kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

V.Š. je prijavljen zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo nedopuštene trgovine, a u iskazu je izjavio kako je cigarete kupio u slobodnoj prodaji za 15 tisuća eura. On je pušten na slobodu, a po riječima predstavnika istarske policije "svi putovi otkrivenih cigareta vode prema dobavljačima u BiH".

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara