PULA: SINDIKAT NE ŽELI BITI PASIVaN PROMATRAČ RADA ZASTUPNIKA

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli, analizirajući glasovanje u Hrvatskom saboru nakon prvog čitanja Zakona o radu, rekao da Sindikat ne želi pasivno promatrati rad istarskih zastupnika, poglavito kad je riječ o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Izvijestivši da je Sindikat na dvama sastancima sa saborskim zastupnicima iz Istre iznio argumente da se ne prihvati Vladin prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu, Bulić je dodao kako su protiv Vladina prijedloga glasovali Damir Kajin (IDS), Jadranka Katarinčić-Škrlj (HSLS) i Nevio Šetić (HDZ). Furio Radin je bio suzdržan, Lucija Debeljuh (SDP) poduprla je Vladin prijedlog, a ostali istarski zastupnici nisu glasovali jer nisu nazočili toj sjednici, dodao je Bulić.

"Čak 18 od ukupno 29 saborskih zastupnica prihvatilo je Vladin odnosno proturadnički prijedlog iako i same u svojim izjavama govore kako su žene zapostavljene i teže dolaze do posla", naglasio je Bulić. Ustvrdio je kako je očito da je dio zastupnika, poglavito iz HDZ-a, glasovao protiv Vladina prijedloga radi skupljanja političkih poena. Međutim, drži Bulić, Sindikati nisu zaboravili da su upravo oni, kad je HDZ bio na vlasti, donijeli, kako je rekao, "prvi antiradnički zakon, t.j. novi Zakon o radu kojim su prvi put bitno smanjena stečena radnička prava".

Bruno Bulić je ustvrdio kako Zakon o radu nije uvjet za ulazak u Europu. "To je čista laž koju širi ova Vlada", zaključio je Bulić i dodao kako je upravo Slovenija ušla u krug zemalja koje su dobile poziv za članstvo u Europsku uniju sa Zakonom o radu bivšeg SFRJ.

(Hina) dspo mćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara