Pula: UHDR najavio otkrivanje spomen-obilježja

U POVODU 13. obljetnice osnutka 1. postrojbe Zbora narodne garde u Istri 14. rujna, u Fažani će biti svečano otkriveno spomenobilježje, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici pulske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koji su pokrenuli inicijativu za postavljanjem spomenobilježja prvoj istarskoj postrojbi u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o zajedničkom radu dvaju pulskih umjetnika Šime Vidulina i Erosa Čakića, a osim brojnih uzvanika na svečanosti se očekuje i ministrica branitelja Jadranka Kosor koja će otkriti spomen-obilježje ispred bivše omladinske političke škole u Fažani, t.j. ondje gdje su se prije 13 godina prvi put postrojili pripadnici 1. postrojbe ZNG-a u Istri.

"Tih 48 dragovoljaca bili su jezgra i početak stvaranja 119. brigade u Istri", istaknuo je Ivan Udović u ime pulskog UHDDR-a. Dodao je kako pulski UHDDR od Vlade i Hrvatskog sabora traži da prihvate novi zakon o pravima hrvatskih branitelja kako bi se ispravile učinjene nepravde te da se, kako je rekao Udović, "po mogućnostima osigura dostojan život onima koji su stvarali hrvatsku državu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara