Puljanin izbjegao napad morskog psa

RONILAC Ivan Hauser tvrdi da je na pet-šest metara dubine i 20-ak metara od obale susreo bijelu psinu u uvali Polje u Premanturi. O pojavi morskog pasa 21. lipnja je obavještena Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, ali dojava nije potvrđena.

Pulom se jučer proširio glas da je morski pas viđen na području Verudele i da su na moru postavljene crvene zastave kao znak upozorenja plivačima.

Robert Pavleković, glasnogovornik PU istarske, za Jutarnji list je izjavio da izlazak policajaca na more nije dao nikakve rezultate.

U Lučkoj kapetaniji Pula potvrdili su da su dojavu o morskom psu zaprimili još 21. lipnja. Kapetan Josip Lazarić kazao je da im se javio sportski ribolovac iz Pule Ivan Hauser koji je kod uvale Polje u Premanturi uočio bijelu psinu dugu oko četiri metra. Lazarić tvrdi da ja kapetanija o tomu obavjestila Centar za obavještivanje, koji je trebao poduzeti mjere ako je procijenio da su potrebne.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru dojavu, kako su rekli, nije provjeravala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Puljanin je uvjeren da se susreo s bijelom psinom.

"Lovio sam ciple na pet do šest metara dubine, 20-ak metara udaljen od obale u uvali Polje u Premanturi. U jednom trenutku mi se učinilo da ispod sebe, ali na kraju, nadomak obale, vidim bijele zube. Spustio sam pogled i ugledao veliku bijelu psinu. Prošla je ispod mene, što inače ne čini, i to je bila moja velika sreća. Sav u šoku doplivao sam do obale, a tek kad je prvi šok splasnuo, postao sam svjestan što se dogodilo i da sam čudom ostao živ." - izjavio je još uvijek šokirani Puljanin.

Iako ga neki uvjeravaju da se vjerojatno susreo s kitom a ne morskim psom, Hauser objašnjava da kao dugogodišnji ribolovac zna kako izgleda kit.

Tvrdi da je za njega podvodni ribolov prošla svršena stvar i da više nikada neće zaroniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara