Puljanin tvrdi: Nepismena punica je zbog vjerske sekte potrošila 100.000 eura

Puljanin tvrdi: Nepismena punica je zbog vjerske sekte potrošila 100.000 eura
Foto: 123rf

"MOJA se punica godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve vještice i štrigune. Na kraju je prodala obiteljsko zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima molitvene zajednice, potrošila je otprilike 100.000 eura. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine, kaže Puljanin za Glas Istre.

On je zet žene koja je, kako tvrdi, nasjela na priče molitvene zajednice i dala im velike novce. Glas Istre kaže da je žena i nepismena.

Ni sam, priznaje zet, nije siguran koliko to točno traje. To što oni rade, kaže, nema veze s vjerom.

Cijela je situacija prijavljena policiji, a trenutno je u tijeku sudsko vještačenje.

Punicu su, kaže, raskrinkali unazad nekoliko godina kad je prodala obiteljsko zemljište. Od cijelog iznosa koji je dobila od prodaje nije ostalo ništa. Još je nagomilala dugove koje sad njezina kći i on, zet, moraju vraćati. Otud i briga da se takvo što ne ponovi. Nitko je, ističe, ne može odgovoriti od sumanutog trošenja i moguće daljnje rasprodaje obiteljske imovine. Njegova bi punica, kaže, radije potrošila novac na misu nego na hranu.

Pod utjecajem molitvene zajednice koju je prijavio policiji, govori sugovornik Glasa Istre, događaju se, najblaže rečeno, čudne stvari. Njegova punica, napominje, nije jedina žrtva te molitvene skupine i ostalih sumnjivih ljudi koji tvrde da pričaju s Isusom, padaju u transove, skidaju uroke. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara