Puna im usta samohvale: Jaco, a što ćemo nakon turističke sezone?

Foto: Bernard Čović (Cropix)

"DONIJELI smo neke vrlo dobre odluke o liberalnijem viznom režimu. U promidžbu turizma uložilo se oko 30 milijuna eura i, iako je kriza u jeku, turizam je jedna od naših najvažnijih grana", hvalila se danas na sjednici Vlade premijerka Jadranka Kosor ne otkrivši nam, pak, što ćemo činiti za mjesec dana, kada turistička sezona bude gotova. Naime, broj nezaposlenih na burzi već je u porastu, što se objašnjava i smanjenim opsegom sezonskog zapošljavanja.

"Socijalno osjetljiva" Kosorica sjednicu je i otvorila čestitkama upućenima uglavnom socijalno ugroženim slojevima društva: sobaricama, kuharima i recepcionerima u hotelima i kampovima. Naglasila i kako sezona još nije na kraju. Ministar turizma Damir Bajs tu je dodao kako nas čeka još dva milijuna turista do kraja godine i pet milijuna noćenja, a on sam zaorao je već i na planovima za 2011. godinu. Ustvrdio je kako je Hrvatska doslovce potukla konkurenciju te da je zemlju posjetio svaki 50. turist u Europi. Zahvale je uputio i ministar kulture Božo Biškupić, i to svim umjetnicima koji su predvodnici Hrvatske kao kulturne zemlje.

Dodajmo kako službene rezultate o uspjehu turističke sezone izrađuje HNB te će biti poznati tek za par mjeseci. Također, još nije poznato koliko su ti isti turisti u prosjeku dnevno trošili na hrvatskoj obali. Statistika se još čeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara