Pupovac: Šteta što ovaj preokret u SDP-u nije došao ranije

MILORAD PUPOVAC, predsjednk SDSS-a u razgovoru za Index rekao je kako je očekivao ovakav rasplet u SDP-u te izrazio žaljenje što se to nije dogodilo ranije.

No, nije želio reći je li to promijenilo nešto u njegovoj stranci te hoće li ona sada sigurno podržati SDP u koalicijskoj vladi.

"Šteta što se taj preokret nije dogodio ranije jer je to bilo i za očekivati", rekao je Pupovac.
"Ne znam bi li rezultat na izborima bio povoljniji za SDP da je Milanović bio kandidat od početka, ali okolnosti za stvaranje moguće koalicijske Vlade bi sigurno bile bolje", dodao je.

Na pitanje kako će taj preokret utjecati na suradnju SDSS-a i SDP-a Pupovac je odgovorio: "Pa mi smo to očekivali, smatrali smo da je to neminovno, ako SDP želi ostati u utrci za mjesto mandatara jer teško da bi Jurčić mogao koordinirati tako šarolikom ekipom. Što se tiče šansi da to poboljša izglede SDP-a za pridobivanje stranki kao što su HSS i HSLS teško mi je govoriti sada, a što se tiče SDSS-a i ostalih manjinskih zastupnika, mi ćemo sasvim sigurno biti ti koji će biti završni dodatak ili da parafraziram Kanta: Mi nismo nužni uvjet za koaliciju, ali ćemo biti dovoljni uvjet. Jer mi taman nedostajemo da bi koalicija bila stabilna. Ali zato taj nužni uvjet trebaju stvoriti HSS i HSLS, a hoće li će postojati mogućnost i za neku drugu varijantu u kojoj bi se to eventualno preokrenulo, ne znam".

Na direktno pitanje hoće li SDSS sad dati podršku Milanovićevoj Vladi, Pupovac je odgovorio kako treba sačekati da predsjednik države odluči kome će dati status mandatara.

A.H.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara