Putin: Htio sam da Trump pobijedi na izborima

Putin: Htio sam da Trump pobijedi na izborima
Foto: EPA

DANAS su se u Finskoj, u Helsinkiju sastali Donald Trump i Vladimir Putin. Do njihovog sastanka dolazi tek nekoliko dana nakon što je SAD optužio 12 ruskih obavještajaca za hakiranje. Uslijed tih optužbi, porastao je pritisak na Trumpa da bude oštriji prema Putinu, ali čini se kako do toga nije došlo.

Američki predsjednik rekao je kako su on i Putin razgovarali o svemu, od pitanja trgovine i vojske pa do odnosa s Kinom.

Nakon sastanka dvojica predsjednika izašla su pred novinare i odgovarala na pitanja. Putin je tako između ostaloga priznao kako je htio da Trump pobijedi na izborima za predsjednika SAD-a, javlja BBC.

"Da, htio sam to jer sam htio da se odnosi normaliziraju", rekao je Putin. Podsjetimo, prošle i ove godine se u SAD-u vodila velika rasprava, a čak je pokrenuta i istraga kako bi se otkrilo jesu li Rusi bili upleteni u američke izbore.

Trump izbjegavao pitanja o Rusiji

Trumpa su novinari upitali vjeruje li svojim obavještajcima koji su rekli da je uplitanja bilo i da smatraju da je za to kriva Rusija, ili Putinu koji tvrdi da Rusija nema veze s tim, a on je izbjegao odgovoriti na pitanje, rekavši samo kako ne vidi nijedan razlog zašto bi to morala biti baš Rusija.

Novinari su potom upitali i Putina posjeduje li nekakve kompromitirajuće materijale o Trumpu, na što se Putin samo nasmijao.

Brojni dužnosnici američkih obavještajnih agencija, ali i demokratski političari ubrzo su na društvenim mrežama prozvali Trumpa jer nije stao uz američke službe, nego se priklonio Putinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara