Putin: Međunarodni terorizam - nova prijetnja nakon Hitlera

RUSKI predsjednik Vladimir Putin pozvao je u petak svijet da izvuče pouku iz posljedica Drugog svjetskog rata te da povuče paralelu s novom prijetnjom od međunarodnog terorizma, u govoru održanom u petak u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.


"Moramo ponoviti ratne lekcije. Nemamo pravo zaboraviti zašto su fašisti uzeli pravo odlučivati o sudbini svijeta, o sudbini drugih zemalja i naroda, računajući da će ostati nekažnjeni", rekao je ruski predsjednik pred vojnicima okupljenim na vojnoj paradi na Crvenom trgu.

"Početkom Drugog svjetskog rata, opasnost od fašizma nije odmah bila prepoznata. Pasivnost međunarodne zajednice fašizmu je omogućila da se razvije na najagresivniji način. Trebale su godine i milijuni žrtava dok se čovječanstvo nije ujedinilo", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo jedinstvo omogućilo je pobjedu nad fašizmom. To nam jedinstveno iskustvo mora poslužiti i danas kada imamo novu globalnu opasnost - od međunarodnog terorizma, protiv kojega sve civilizirane zemlje moraju ujediniti svoje snage", kazao je ruski predsjednik, nakon čega je, zajedno sa suradnicima, pratio tradicionalnu vojnu paradu kojom se u Rusiji obilježava Dan pobjede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara