PUTIN NAKON NAPADA "Ovo je agresija! Povijest će presuditi, baš kao i u bivšoj Jugoslaviji"

PUTIN NAKON NAPADA "Ovo je agresija! Povijest će presuditi, baš kao i u bivšoj Jugoslaviji"

Foto: Hina/EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin obratio se javnosti prvi put nakon što su SAD, Francuska i Velika Britanija izveli zračne napade na tri lokacije u Siriji.

>> SAD I SAVEZNICI NAPALI SIRIJU Ispalili više od 100 raketa, ima ranjenih, Rusija prijeti osvetom

>> RUSIJA BIJESNA ZBOG NAPADA "Uvrijedili ste Putina, bit će posljedica"


Optužio je SAD i saveznike da su pogodili i civilne ciljeve te tako prekršili povelju UN-a.

"Povijest će u ovom slučaju presuditi baš kao što je to učinila u slučaju Jugoslavije, u kojoj je Washington bio odgovoran za velike masakre", rekao je ruski predsjednik.

"Ovo je čin agresije na jednu suverenu državu koja se bori s terorizmom", dodao je i zaključio da će ovaj potez SAD-a i saveznika imati ozbiljne posljedice na međunarodne odnose.
"Rusija najodlučnije osuđuje napad na Siriju gdje ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u borbi protiv terorizma", izjavio je ruski predsjednik.

"Ruski vojni stručnjaci koji su došli na lice mjesta tog imaginarnog incidenta nisu pronašli nikakav trag korištenja klora ili druge toksične supstance. Nijedan lokalni stanovnik nije potvrdio kemijski napad", dodao je Putin u izjavi.

Objavio je da Rusija saziva hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a radi rasprave o "agresivnom djelovanju SAD-a i njegovih saveznika" u Siriji. 

RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara