Putin u Sredozemlje poslao ratne vojne brodove s krstarećim raketama

Putin u Sredozemlje poslao ratne vojne brodove s krstarećim raketama
Foto, Screenshot: Hina/EPA, YouTube
 
RUSKI predsjednik Vladimir Putin danas je rekao da će ruski ratni brodovi s krstarećim raketama Kalibr biti u stalnoj pripravnosti u Sredozemlju kako bi odgovorili, kako je rekao, na terorističke prijetnje Siriji.
 
Ruski ratni brodovi u Sredozemlju pokazuju koliko je Rusija povećala svoju vojnu nazočnost na Bliskom istoku otkako je 2015. intervenirala u Siriji promijenivši tijek rata u korist svog bliskog saveznika, sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.
 
 
 
 
Rusija je ranije na militante ispaljivala krstareće rakete Kalibr s fregata i podmornica u Sredozemlju kako bi pomogla ofenzivama sirijske vojske.
 
Putin je rekao da će samo ratni brodovi naoružani tim raketama biti u stalnoj pripravnosti, a ne i podmornice.
 
Najavljujući angažman ruske mornarice u obraćanju vrhovnom zapovjedništvu ruske vojske na sastanku u Sočiju, Putin je rekao da je to potrebno zbog "preostale terorističke prijetnje u Siriji".
 
Najavljeno naoružavanje Sirije?
 
Prošlog je mjeseca Rusija naznačila i da će Asada opskrbiti naprednim protuzračnim sustavom S-300 unatoč prigovorima i snažnom lobiranju Izraela protiv isporuke tog sustava Siriji.
 
U petak, međutim, nakon posjeta Moskvi izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, Rusija je rekla da ne razgovara sa Sirijom o davanju tog sustava te da misli da nije potreban.
 
Kremlj je zanijekao da je mijenjao stav u tom pitanju ili da je bilo kakva odluka povezana s Netanyahuovim posjetom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara