Račan će razgovarati sa sindikalnim predstavnicima o izmjenama ZOR-a

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan idućih će dana razgovarati sa sindikalnim predstavnicima koji su danas privremeno prekinuli pregovore o izmjenama Zakona o radu (ZOR), priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Sindikalni čelnici prekinuli su pregovore o izmjenama ZOR-a jer nisu uvaženi njihovi prijedlozi u vezi s otpremninama, otkaznim rokovima i naknadama za nezaposlenost.

Pritom su zatražili hitan razgovor s Račanom, naglašavajući da do toga sastanka neće sudjelovati u radu trojne skupine za usuglašavanje o izmjenama ZOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vladin Ured za odnose s javnošću navodi da je premijer Račan, koji je bio informiran kako je u dosadašnjim pregovorima postignut napredak, zabrinut zbog prekida pregovora prije razgovora koje je osobno namjeravao obaviti s predstavnicima sindikata, o čemu su oni bili upoznati.

Potpredsjednik Vlade Goran Granić navodi, stoji u priopćenju, da dosad od sindikata nije bilo naznaka nezadovoljstva onim što je učinjeno. Naprotiv, dodaje se, partneri su na posljednjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća potvrdili da je pregovorima postignut napredak te su izrazili želju da se razgovori nastave.

Sindikalci pak upozoravaju da unatoč Vladinu obećanju da će tijekom pregovora sva sporna pitanja biti otvorena za usuglašavanje, sindikalni prijedlozi, vezani uz otpremnine, otkazne rokove te duljinu i visinu naknada za nezaposlene, nisu uvaženi.

Pregovori o izmjenama ZOR-a predstavnika Vlade, sindikata i poslodavaca, u organizaciji Ureda za socijalno partnerstvo, počeli su nakon svesindikalnog sabora i prosvjeda na Markovu trgu koji su sindikalci organizirali krajem veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara