Račan: HDZ u Zagrebu nema dobrog protukandidata SDP-u

HDZ nema dobrog protukandidata SDPu u Zagrebu, izjavio je danas predsjednik SDPa Ivica Račan, komentirajući jučerašnju odluku vodstva HDZa da Marina Matulović Dropulić, aktualna ministrica prostornog uređenja i zaštite okoliša, bude nositeljica HDZove liste za Grada Zagreb.

"U odnosu na rejting SDP-a u Gradu Zagrebu, HDZ nije imao i nema dobrog kandidata. Od vodstva HDZ-a očito su to bolje dešifrirali silni ljudi kojima je nuđeno da budu na čelu liste u Zagrebu, a koji su to u ime zdravog 'klikera' odbili", rekao je Račan na konferenciji za novinare, na kojoj je SDP, u povodu sutrašnjeg Dana planete Zemlje, najavio osnivanje Eko foruma stranke.

"Međutim, očito je stranačka stega pobijedila u slučaju ove gospođe (Marine Matulović Dropulić) i nama to nije krivo", kazao je, uvjeren u pobjedu SDP-a u Zagrebu.

Račan je rekao da je Glavni odbor SDP-a sinoć zadovoljavajućima ocijenio stranačke pripreme za svibanjske lokalne izbore, a posebno ga zadovoljnim čini, kako kaže, činjenica da SDP na izbore izlazi u svim županijama i gradovima, te u 90 posto općina.

Najavio je da zagrebačka atletičarka Ivana Brkljačić, unatoč ranijim najavama, vjerojatno neće biti na listi SDP-a za Zagreb, a zbog, tvrdi Račan, primitivnih pritisaka koji su na nju vršeni jer se njezino ime našlo na SDP-ovoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moja je sugestija da se, u njezinu interesu, ta mlada sportašica ne gura u politiku, a mi moramo naći načina kako osuditi primitivne pritiske kojima je bila izložena", rekao je.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović najavila je da SDP osniva Eko forum stranke koji će se baviti educiranjem članova stranke o pitanjima zaštite okoliša i održivog razvoja, jačati svijest o važnosti zaštite okoliša među članstvom i javnosti, te utjecati na politiku nuđenjem ekoloških projekata.

Eko forum, istaknula je, promovirat će modernu, proaktivnu i europsku politiku zaštite okoliša, usmjerenu prema razvoju ekološko-socijalno-tržišnog modela gospodarstva.

Najvećim aktualnim ekološkim problemom Hrvatske smatra neprikladno zbrinjavanje otpada i pročišćavanje otpadnih (industrijskih i komunalnih) voda, te je stoga, kaže, nužno više ulagati u sustave upravljanja okolišem, posebice u smislu eneregetske učinkovitosti i uštede resursa.

(Hina) xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara