Račan i Terzić o ekonomskoj suradnji između Hvatske i BiH

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić založili su se danas za daljnje unapređenje gospodarske i druge suradnje između dviju zemalja.

Hrvatska je zainteresirana za što kvalitetnije gospodarske odnose s Bosnom i Hercegovinom, te što skoriju uspostavu novog režima za prijelaz međudržavne granice, kazao je premijer Račan na konferenciji za novinare, održanoj u sklopu savjetovanja hrvatskih ekonomista u Opatiji.

Terzić je istaknuo da su u pripremi ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i o novom graničnom režimu, odnosno omogućavanju prijelaza granice s osobnim dokumentima.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon susreta hrvatskog premijera i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Račan je kazao da su se obojica suglasili da u jeku predizborne kampanje u Hrvatskoj ne treba otvarati ozbiljnije razgovore i teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit novinara Račan je rekao da ne želi komentirati istup predsjednika HDZ-a Ive Sanadera koji je danas na savjetovanju ekonomista ustvrdio da izvršna vlast nije respektirala monetarnu vlast, što je po Sanaderovim riječima dovelo do neprimjernih poteza Vlade.

"Pažljivo sam slušao izlaganje Ive Sanadera i proučio gospodarski program HDZ-a", rekao je Račan. Ako na izborima pobijedi takav gospodarski program on će koristiti bogatima i biti na štetu siromašnih, rekao je Račan, ocijenivši da taj program svakako ne može dugo opstati.

Izlaganje guvernera HNB-a Željka Rohatinskog na savjetovanju Račan je ocijenio dobrim te kazao da ga "Sanader očito nije dobro razumio".

Rohatinski je ukazao na ozbiljnost problema inozemnog duga i deficita platne bilance te odnosa uvoza i izvoza, istaknuo je Račan dodavši da će se to rješavati gospodarskim razvojem i novim mjerama.

Na upit o namjeni novca od prodaje Ine, Račan je odgovorio da će neke informacije o prenamjeni tih sredstava koje su se pojavile u javnosti, uskoro demantirati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara