Račan: Između mene i Bobetka postojao je visok stupanj međusobna poštovanja

PREMIJER Ivica Račan izrazio je popodne sućut zbog smrti hrvatskog generala Janka Bobetka, istaknuvši da je između njih, unatoč političkim razlikama, postojao visok stupanj međusobna poštovanja.

"Osobno, poznavao sam generala u različitim životnim razdobljima, i do kraja je između mene i generala Bobetka, unatoč političkim razlikama, postojao visok stupanj međusobna poštovanja", rekao je Račan u Banskim dvorima nakon povratka sa službenog puta u Madžarsku.

O generalu Bobetku, kazao je, gotovo je sve poznato, od toga da je bio istaknuti antifašistički borac do toga da je bio istaknuti zapovjednik Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račan osobno ne vidi razloga da general Bobetko ne bude pokopan s vojnim počastima kakve pripadaju tako visokom vojnom časniku.

Upitan hoće li Bobetko biti pokopan s počastima kakve mu pripadaju, Račan je odgovorio "da, što se mene tiče", dodavši da ne može biti određen i da se prvo mora razgovarati s generalovom obitelji.

Kako je tek došao iz Budimpešte, Račan nije novinarima mogao reći tko će u ime Vlade biti na Bobetkovu pogrebu. Samo je rekao da će odgovor na to biti uskoro poznat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara