Račan na skupu SDP-a u Sisku istaknuo da je ponosan na ono što je Vlada učinila

NA SKUPU  SDPa pod nazivom "Recite nam sve" i pod geslom "Da za Hrvatsku", održanom večeras u Rafinerijskom domu u Sisku, predsjednik SDP-a Ivica Račan istaknuo je da je ponosan na ono što je ova Vlada u četverogodišnjem mandatu, predvođena SDP-om, učinila u teškim okolnostima.

"Ponosan sam što smo u teškim okolnostima tranzicije i prilagodbe europskim standardima sačuvali političku stabilnost, podignuli politički rejting u Europi zahvaljujući kojem smo stvorili bolji kredibilitet s kojim možemo uz povoljnije kreditne uvjete ulagati, ne samo u izgradnju autocesta, modernizaciju željeznice, plinofikaciju, već i u druge projekte od nacionalnog značenja", rekao je Račan.

Dodao je da je posebno ponosan što je RH prošle godine imala najveću stopu rasta u Europi naglasivši da će se SDP i nova vlada zauzimati za kontinuitet takve stope rasta jer će iz takvog gospodarskog rasta i razvoja biti više sredstava za plaće i mirovine.

Kao cilj SDP-a u idućem mandatu istaknuo je ostvarenje gospodarskog rasta i razvoja, otvaranje novih radna mjesta, zapošljavanje mladih i obrazovanih, nastavak borbe protiv korupcije, uspostavu učinkovitije državne uprave i pravosuđa te ulazak u EU 2007. ili 2008. godine.

Odgovarajući na pitanje o tome kada će se graditi autocesta Sisak - Zagreb, Račan je rekao da će to biti na dnevnom redu u idućem četverogodišnjem mandatu.

Na pitanje građana Siska odgovarao je potpredsjednik Vlade Slavko Linić kazavši da za Vladu nema nikakve dileme trebaju li Hrvatskoj dvije rafinerije u Sisku i Rijeci, te koju rafineriju prije obnavljati. "Ina ima dovoljno novca, znanja i kreditnog potencijala za ulaganje u obje rafinerije jer obje trebaju Hrvatskoj, ali Ina mora proširiti svoje tržište na susjedne države, BiH, Srbiju i Crnu Goru te Sloveniju", rekao je Linić.

I ostali dužnosnici SDP-a u Vladi i Saboru odgovarali su na pitanja građana koja su se odnosila na prava branitelja, zapošljavanje, primjenu prava na rad, kao i na gospodarski razvoj područja od posebne državne skrbi.

Tajnik glinskog Gradskog odbora SDP-a Stjepan Bartolić, kako je istaknuo, nezadovoljan izlaganjem čelnika SDP-a, javno je rekao da podnosi ostavku na svoju dužnost jer u četiri godine nije mogao uspostaviti kontakt s vodstvom stranke te zbog toga što, kako je dodao, nema posla iako je diplomirani politolog i govori više stranih jezika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara