račan: ne treba dramatizirati najnoviju situaciju na relaciji račan-tomčić

Premijer Ivica Račan izjavio je danas da ne treba dramatizirati najnoviju situaciju što se, u povodu i oko Sunčanog Hvara, razvila na relaciji RačanTomčić.

Ne treba dramatizirati ovu situaciju, tako ne iščitavam Tomčićeve izjave, rekao je Račan komentirajući posljednji istup predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića, u kojemu je Tomčić izrekao niz ocjena i poruka među kojima i one da će ´tražiti istragu neovisnih stručnjaka o slučaju Sunčanog Hvara´, te da se ´iz prljavštine ne može izići čist´.

Neću govoriti oštro, svatko ima svoj stil, rekao je Račan na Hrvatskom radiju, podsjećajući da je osobno ustrajavao da se odluka o prodaji hvarskog poduzeća mora uvjetovati dodatnim raščišćavanjem spornih stvari.

Postoje razlike među nama u kvalifikaciji grešaka, no ne slažem se s onima koji govore da je iza toga stajala namjera, prljavština, rekao je Račan.

Premijer je naveo da su određene greške počinjene, ali i sankcionirane - smjenom Upravnog odbora HFP-a.

Druga je stvar, dodao je, što netko misli da te greške govore o težim stvarima, ali to treba argumentirati, nije dobro biti tužitelj i sudac.

Izrazio je nadu da je slučaj Sunčani Hvar u silaznoj putanji, te istaknuo kako ne vidi razloga da se cijela priča ponavlja.

Račan se ne protivi saborskoj raspravi o Sunčanom Hvaru, ali pritom napominje da se ne može raspravljati samo o jednom slučaju, bez da se raspravi o privatizaciji u cjelini.

Ako postoji volja za raspravom u Saboru, ta će se rasprava provesti, rekao je Račan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara