RAČAN: O SMJENi VRHOVNIKA Ne odlučuje VLADa

Predsjednik hrvatske Vlade Ivica Račan rekao je danas u Rijeci da je pitanje smjene predsjednika Uprave brodogradilišta "Viktora Lenca" Damira Vrhovnika isključivo u nadležnosti vlasnika i dioničara, a nikako ne Vlade.

Odgovarajući na pitanje novinara Račan je dodao da je postavljanje nove uprave "stvar vlasnika i dioničara" te da im "Vlada neće biti prepreka u njihovim odlukama, ma kave one bile".

No, istaknuo je, Vlada će biti jako zainteresirana da vidi što će dioničari ubuduće činiti s "Viktorom Lencom", u prvom redu kako bi bila sačuvana radna mjesta u brodogradilištu. Vlada očekuje da vlasnici nađu Upravu koja će omogućiti stabilnost "Viktora Lenca" i povratak u profitabilnost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o utjecaju njegovog prijateljstva s Vrhovnikom na događaje u "Viktoru Lencu", Račan je kazao da to "nema veze s oštrim stavom koji je još prije mjesec dana iskazivao tražeći da 'Viktor Lenac' ide u stečaj" kada dioničari nisu bili spremni spasiti brodogradilište. Takav stav mene i Vlade, ocijenio je, utjecao je da dioničari postanu odgovorniji.

(Hina) dsil mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara