Račan o ulozi savjeta za privatizaciju INA-e i o navodnom sukobu Linić-Dragičević

PREMIJER Ivica Račan izjavio je danas da Savjet za privatizaciju Ine, kojega je Vlada osnovala na prošlotjednoj sjednici, treba brinuti o tom postupku, o tomu da postupak prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine bude pošten i transparentan.

Uloga Savjeta nije da odlučuje, nego da brine o postupku, da postupak bude pošten, transparentan i da javnost bude obaviještena o tom procesu, izjavio je Račan na Hrvatskom radiju.

Premijer je najavio da će Savjet, na čijem se čelu nalazi on sam, ovaj tjedan održati prvu sjednicu, te izići s ocjenama toga postupka u javnost.

To je prekrupan potez da bi tu smjelo biti dvojbi, istaknuo je, podsjećajući i na dosadašnja negativna iskustva, te stoga i negativan stav javnosti prema privatizaciji.

Vezano za posljednje napise u medijima o sukobu potpredsjednika Vlade i predsjednika Nadzornog odbora Ine Slavka Linića i, po navodima medija, teškim optužbama na račun predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića, Račan je kazao da o tome ne zna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan dnevni list jučer je objavio članak pod naslovom "Linić optužio direktora Ine da prima mito", a vezano za modernizaciju riječke i sisačke rafinerije, provedenom natječaju i odabiru najboljih izvođača za modernizaciju.

Račan je kazao da o toj optužbi Linića protiv prvog čovjeka Ine ne zna, da mu je na upit da li je takvo što bilo rečeno s njegove (Linićeve) strane odgovoreno ne. Najavio je da će idućih dana to još provjeriti, ali da u onome što je do sada uspio provjeriti nije dobio potvrdu da je tako bilo.

Premijer je izrazio bojazan da je riječ o još jednoj nepotrebnoj aferi. "Ne znam zbog čega i ne znam gdje je napravljena", kazao je.

(Hina) bn ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara