račan: raspisivanje nagrade za gotovinu procjena mup-a

Premijer Ivica Račan je rekao danas, odgovarajući na upit novinara o raspisivanju nagrade za obavijest o generalu Anti Gotovini, da je raspisivanje nagrade u sadašnjem trenutku procjena Ministarstva unutarnjih poslova. L

Dosadašnji pokušaji da se dođe do preciznijih saznanja gdje je general Gotovina nisu dali rezultata, pa se MUP odučio poslužiti i ovom mjerom, koja je poznata i u drugim zemljama, izjavio je Račan novinarima nakon zatvorenog radnog sastanka Vlade u Vili Prekrižje.

MUP je danas izvijestio da je ministar Šime Lučin donio odluku o raspisivanju javne nagrade u iznosu od 350.000 kuna za obavijest policiji koja bi doprinijela pronalasku i uhićenju Ante Gotovine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je, kada je riječ o medijskim napisima o prisluškivanju Gotovininih prijatelja, opetovao da se poštovao zakon. "Ne mogu odgovarati na sve neutemeljene informacije da su prisluškivani i oni koji sasvim sigurno nisu", rekao je Račan.

Ministar Lučin prije nekoliko je dana izjavio da policija ne prisluškuje ni jednu osobu koja je u bilo kakvoj vezi s generalom Gotovinom, te da za to nema ni naloga istražnog suca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara