Račan: Situaciju sa "Sunčanim Hvarom" analizirati bez političkog pritiska

PREDSJEDNIK Vlade i SDP-a Ivica Račan nakon večerašnje sjednice stranačkog Predsjedništva izjavio je novinarima da će situaciju sa ´Sunčanim Hvarom´ trebati analizirati bez političkog pritiska te da ga zanima ´pošten izlazak iz svega, a ne brzina´.

´Tražit ćemo analizu kako bismo utvrdili pogreške i u tome želim biti potpuno korektan´, rekao je premijer, napomenuvši kako je bilo određenih propusta i da nije sve bilo pravodobno utvrđeno. Također je kazao kako nije znao za zahtjev Privatizacijsko-investicijskog fonda ´Pleter´ (za privremenom zabranom otuđenja i opterećenja 20,97 posto dionica ´Sunčanog Hvara´) te da je to nov podatak koji će također trebati analizirati. Podsjetio je kako je od članova Vlade zatražio da o cijelom slučaju privatizacije ´Sunčanog Hvara´ javno ne govore, pa da ne bi želio ni sam to činiti.

Naveo je kako je već bilo primjera da je Hrvatski fond za privatizaciju donosio odluku o prodaji dionica, no da prodaja nije realizirana jer nije bio sklopljen ugovor. Ocijenio je da će vjerojatno tako biti i sa ´Sunčanim Hvarom´.

Na novinarski upit o mogućim smjenama u Vladi zbog propusta Račan je odgovorio da on ni do sada nije optuživao, presuđivao i kažnjavao i da to i ne misli činiti. ´Nećemo pokrivati propuste kojih je bilo, ali neću polemizirati sa svakom kvalifikacijom propusta, pa i onom ne baš sasvim odgovornom´, poručio je Račan, dodavši da je to stvar političke zrelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li bilo zahtjeva za popuštanjem koalicijskim partnerima ustvrdio je da od njega ´nitko, pa ni ljudi u SDP-u, ne može tražiti da ne bude principijelan i da prikriva propuste ako ih je bilo´. Dodao je da se u SDP-u ništa dramatično ne događa te da je večeras prvi put na sjednici Predsjedništva bilo govora o privatizaciji ´Sunčanog Hvara´.

HFP je zaprimio danas od zagrebačkog Trgovačkog suda privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja 20,97 posto dionica ´Sunčanog Hvara´, zbog čega, kako su izvijestili iz HFP-a, ne mogu provesti Vladinu odluku od 23. siječnja 2003. o prodaji ´Sunčanog Hvara´ ´Termama Čatež´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara