Račan: Većina građana od 2003. živi lošije

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan poručio je danas HDZ-ovoj Vladi da od njezina dolaska na vlast "većina građana živi lošije, a samo manji dio bogatih u posljednje dvije godine živi bolje".

"Tuđi rad ne obezvrjeđujemo. Ova Vlada je dosta učinila, ali nikako ne dovoljno", rekao je Račan na današnjoj izbornoj konvenciji zagrebačkoga SDP-a.

Svoju izjavu o lošem radu Sanaderove Vlade potkrijepio je tvrdnjama da od 2003. "stopa rasta pada, a stopa inflacije raste i gotovo se izjednačuju".

"Drugim riječima, dobra reklama, šuškavi celofan, ali loš proizvod ispod njega", prokomentirao je Račan. Smatra da bi njegova stranka na vlasti mogla ponuditi "bolji proizvod", a od Sanaderove Vlade ponešto bi mogla "naučiti i o celofanu".

Objasnio je da se u govoru uglavnom posvetio gospodarstvu jer o njegovu osnaženju ovise standard, plaće, mirovine, količina posla te smanjivanje nezaposlenosti.

"To znači da je tu negdje i razlog zašto su građani s pravom nezadovoljni uvjetima života", smatra predsjednik SDP-a.

Na izbornoj konvenciji zagrebačkoga SDP-a okupilo se oko 400 izaslanika. Uz novog predsjednika Gradskog ogranka biraju se i zamjenik predsjednika, tri potpredsjednika te Gradski i Nadzorni odbor.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sadašnji predsjednik Gradskog ogranka i kandidat i za iduće razdoblje, podsjetio je na temeljne izborne ciljeve te stranke i njihovo ostvarenje u prvih 100 dana na čelu Zagreba.

Istaknuo je da njihova vizija razvitka Zagreba nije sadržana u zbroju projekata, nego u timskom osmišljanju provedbi upravljačkog, gospodarskog, socijalnog i urbanističkog preporoda glavnoga grada.

Rekao je kako gradska uprava treba biti još učinkovitija i otvorenija građanima, koji trebaju imati uvid u potrošnju gradskog proračuna.

Tijekom četiri godine, dodao je, SDP planira s gradskih ulica "ukloniti slike bijede i osigurati da svaka obitelj ima barem najskromniji smještaj".

Osim razvoja gradskoga gospodarstva, Bandić će, kako je rekao, posebnu pozornost dati razvijanju međunarodne i regionalne suradnje. Zagreb bi, smatra Bandić, trebao poticati ravnomjerniji razvitak Hrvatske, što bi trebao shvatiti kao svoju nacionalnu obvezu.

Izbori za novo čelništvo zagrebačkoga SDP-a su u tijeku, a rezultati se očekuju predvečer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara