Radijski program za iseljeništvo "Glas domovine" kreće 15. svibnja

NA DAN Hrvatske radiotelevizije (HRT), 15. svibnja, Hrvatski radio (HR) počet će s emitiranjem 24satnog programa za hrvatsko iseljeništvo pod nazivom "Glas Domovine".

Taj projekt zajednički financiraju Vlada i HRT, a program bi, s početkom u 14 sati, svečano trebao otvoriti premijer Ivica Račan, najavljeno je na današnjoj konferenciji na kojoj je predstavljen raspored obilježavanja Dana HRT-a.

Cjelodnevni program namijenjen Hrvatima izvan domovine, ali i međunarodnoj javnosti emitirat će se na kratkom i srednjem valu, te putem satelitskog signala. Program će biti dostupan i na Internetu.

Prema najavama, u programu će biti sadržaji svih programa HR-a, te ciljane emisije koje će raditi posebna redakcija s podredakcijama na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku.

Osim početka emitiranja "Glasa Domovine" privremeni glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić položit će 15. svibnja vijenac na spomen obilježje poginulim djelatnicima nacionalnog radija i televizije u Domovinskom ratu, a sastat će se i s članovima njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zaslužnim djelatnicima uručit će se i nagrade za višegodišnja izvanredna dostignuća na području radijskog i televizijskog stvaralaštva "Ivan Šibl", te godišnje nagrade za radio i televiziju.

Nagradu "Ivan Šibl" ove će godine dobiti komentator Hrvatskog radija Ante Bekić i televizijski redatelj Želimir Belić.

Godišnje radijske nagrade dobit će Antun Buntak, Sanja Halilović, Vedrana Vrhovnik, Glazbeni program HR-a i Programsko tehnička ekipa HR-a, dok su za doprinos televizijskom programu nagrađeni Tena Perišin, Nataša Starčević, Božo Sušec, Ivica Šuntić, Ivica Tomas i Živorad Tomić.

Dan ranije, 14. svibnja, ravnatelj Galić trebao bi s predstavnicima Leksikografskog zavoda potpisati ugovor o sunakladništvu leksikona radija i televizije, što bi, tvrde na HRT-u, bilo prvo takvo izdanje u svijetu.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara