Radni sastanak predstavnika Vlade i HUP-a o reformi radnog zakonodavstva

PREDSTAVNICI Vlade potpredsjednik Goran Granić i ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, te predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na današnjem radnom sastanku ocijenili su da je, uz druge reforme, radi gospodarskog razvoja i povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, nužna žurna reforma radnog zakonodavstva.

Predstavnici Vlade i HUP-a složili su se da je za njezinu uspješnu provedbu potrebna mirna, konstruktivna i što šira rasprava sa svim zainteresiranim socijalnim partnerima do konačnog prihvaćanja Zakona o radu (ZOR), priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada RH očekuje od udruga sindikata i poslodavaca da učine napore u zajedničkom kreiranju obostrano prihvatljivih rješenja kako bi se postigao opći interes u reformi radnog zakonodavstva, dodaje se u priopćenju.

Također se naglašava da Vlada ´želi dobitak za sve, i zbog toga poziva sve socijalne partnere na argumentirani dijalog i zajedničko suglasje o pojedinim rješenjima u Zakonu o radu, te je spremna prihvatiti zajedničke prijedloge udruga sindikata i poslodavaca´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara