Radni sastanak SDP-a u Karlovcu

Uže vodstvo SDPa, predvođeno predsjednikom stranke Ivicom Račanom, održalo je danas, u sklopu priprema za lokalne izbore, radni sastanak u Karlovcu s vodstvom SDPovih organizacija u Karlovačkoj županiji.

Na konferenciji za novinstvo nakon sastanka, predsjednik stranke Račan ocijenio je kako je "istraživanje SDP-a potvrdilo visok rejting SDP u Karlovcu, Ozlju i nekim drugim sredinama", no da "SDP nije zadovoljni rejtingom stranke u Karlovačkoj županiji u cjelini".

Najavio je da će to stranačko istraživanje biti "uputa za kadrovsku akciju" SDP-a u toj županiji.

Na novinarsko pitanje da komentira današnju izjavu premijera Ive Sanadera u Karlovcu kako "nitko, pa ni general Gotovina, ne može biti izvan zakona", Ivica Račan ustvrdio je kako se "takvo nešto nije mogli čuti od HDZ-a u vrijeme kada su njegovu (Račanovu) Vladu zbog suradnje s Bruxellesom i Haagom proglašavali izdajničkom".

Na novinarsko pitanje može li doći do krize vlasti zbog moguće odgode pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, Račan je rekao da "ne želi nagađati hoće li doći do krize u HDZ-u ili krize vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući medijske napise o navodnoj koalicijskoj suradnji SDP-a i HDZ-a Račan je izjavio kako su to "podmetanja".

Na novinarsko pitanje kakva je mogućnost koaliranja SDP-a i HDZ-a na skorašnjim lokalnim izborima, Račan je kazao da će SDP koalirati sa svim demokratskim strankama, "a s HDZ-om teško".

Naglasio je da "čak ako i s terena dođe kakav argumentirani zahtjev za iznimku, u vodstvu SDP-a će se vrlo ozbiljno razmotriti prijedlog", no da " bez dopuštenja stranke neće biti koaliranja s HDZ-om".

Karlovačka županija je osma po redu u kojoj je uže vodstvo SDP-a održao radni sastanak, a, kako je najavljeno, u idućih desetak dana obavit će razgovore u cijeloj Hrvatskoj.

(Hina) xvhor ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara