Radnica iz Križevaca dobila 40.000 kuna odštete: Šef ju je seksualno zlostavljao, vrijeđao...

Radnica iz Križevaca dobila 40.000 kuna odštete: Šef ju je seksualno zlostavljao, vrijeđao...

Foto: 123rf

OPĆINSKI sud u Bjelovaru donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj je TPS grupa iz Sv. Ivana Žabna dužna 50-godišnjoj radnici zbog diskriminacije i zlostavljanja na poslu dužna isplatiti 40.000 kuna odštete.

Prema navodima radnice, u razdoblju od 2003. do 2011. godine, dok je radila u tvrtki Javor, trpjela je ponižavanje, diskriminaciju, kao i spolno zlostavljanje. Vlasnici tvrtke bili su Mirko Jakopčić i Ljerka Manojlović, njegova nevjenčana supruga.


Sve je počelo, kako piše prigorski.hr, nakon što je tužiteljica postavljena na mjesto zamjenice šefa proizvodnje. Tada ju je, tvrdila je na suđenju, Mirko Jakopčić počeo redovito zlostavljati, čak i seksualno. Navodno ju je pozivao da se sastanu, hodao pijan po pogonu i nudio joj seks, a kada bi ostali sami u pogonu, neprimjereno ju je dirao.

U prosincu 2009. godine, tijekom jednog od verbalnih napada koji je pretrpjela od strane Jakopčića, počela joj se kočiti ruka, noga i lijeva strana lica. Završila je i na psihijatriji.

Sud je zaključio da je upravo zato oštećena oboljela od depresivno-anksioznog stanja, zbog čega je izgubila radnu sposobnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara