Radnica T-HT-a umrla nakon potpisivanja izjave o "dragovoljnom" odlasku

Radnica T-HT-a umrla nakon potpisivanja izjave o "dragovoljnom" odlasku

NEKOLIKO je radnika T-HT-a zbog pritiska uzrokovanim ponudama o stimulativnim otpremninama završilo u bolnici u predinfarktnom stanju, a jedna je radnica umrla nakon potpisivanja izjave o "dobrovoljnom odlasku", priopćili su iz Republičkog sindikata hrvatske pošte i telekomunikacije u otvorenom pismu medijima i Vladi, prenosi Media Servis.

Sindikat je "izuzetno zabrinut" za budućnost svojih članova i radnika u T-HT-u, navodi se u pismu, pa se dodaje kako se, zbog izuzetno velikog pritiska na radnike u protekla četiri mjeseca i prijetnji od strane poslodavca, na ponudu stimulativne otpremnine javilo više od 2300 radnika.

Podatak koji možda najbolje pokazuje stupanj psihičkog pritiska kojem su izloženi radnici T-HT-a je činjenica da je nekoliko radnika završilo u bolnici u predinfarktnom stanju, a jedna je radnica preminula nakon potpisivanja izjave o "dragovoljnom" odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te činjenice, smatraju u Sindikatu, dovoljno govore o tome kako Uprava T-HT-a ne preza ni pred čime u ostvarivanju svog cilja o smanjivanju broja radnika za 750 do kraja godine.

Sindikat se pita tko će raditi u T-HT-u ako iz tvrtke ode jedna trećina radnika koja je, prema tvrdnjama Sindikata, ostvarila izuzetno veliku dobit za T-HT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara