Radnice Kamenskog bi mogle u prosvjed jer je nagradu dobila samo Đurđa Krnjak

Foto: Neja Markičević / Cropix

DIO RADNICA Kamenskog, koje su se usprotivile odluci da nagradu "Zagrepčanka godine" i 50 tisuća kuna dobije samo Đurđa Krnjak, krenule su s inicijativom da se njihovoj bivšoj kolegici ta nagrada ne uruči. Od štrajka koji je bio simbol otpora izrabljivanju radnica, u mjesec dana sve se okrenulo na zapjenjenu svađu o tome smije li Krnjak sama potrošiti novac i kititi se titulom naj- Zagrepčanke. Njene bivše kolegice jučer je primio gradonačelnik Bandić, od kojeg su zatražile da razmisli kome će dodijeliti nagradu.

"U petak ćemo se obratiti medijima i objasniti zašto Đurđa nije zaslužila da jedina dobije priznanje. Nismo ljubomorne, samo tražimo da se naša borba ne pogazi", izjavila je za Index Danica Radošević, jedna od radnica Kamenskog.

Krnjak odgovara da se nije sama kandidirala i da je riječ o pojedinačnom, a ne skupnom priznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima pravo izraziti negodovanje što sam dobila nagradu. Nemam je namjeru odbiti, zaslužila sam je", kazala nam je Krnjak.

Neke od ogorčenih kolegica namjeravale su se okupiti pred Gradskom skupštinom gdje će se na Dan žena, 8. marta, dodijeliti nagrada, no od svega su zasad odustale. Skupština je na samo desetak metara od Markovog trga, pa bi policija njihovo okupljanje mogla doživjeti kao još jedan udar na sigurnost političke elite iz Sabora i Vlade.

Od svađe zbog 50 tisuća kuna, ispada na kraju, likuju samo oni koji su Kamensko uništili i očerupali do zadnje lipe. Iako su same sebi dijelom zakuhale ovu priču, ovakav rasplet radnice iz Kamenskog ipak nisu zaslužile.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara