Radnici Jadrankamena vjerovnicima: Kad zatvore Orešara, naplatite se od njegove imovine

Foto: Seebiz.eu

PROPALI su dogovori pobunjenih radnika Jadrankamena i gazde Brune Orešara. Razgovori koji su vođeni u sjedištu Orešarovog Orbis Holdinga u Zagrebu nisu urodili konkretnim rješenjima. Orešar, koji je u ponedjeljak na Braču bio izvrgnut i fizičkom napadu, podnio je ostavku na mjesto šefa Nadzornog odbora Jadrankamena. 

"Želi se izvući. I predsjednik Uprave je dao otkaz", izvijestio nas je sindikalist Tonči Drpić. Požalio se da ga je Orešar izvrijeđao. Gazda se mogao ovog puta slobodno izraziti, jer mu je leđa čuvao - zaštitar. 

"Je, bio je uz njega cijelo vrijeme neki body builder. Ne mogu ništa kazati, čovjek je svoj posao odradio profesionalno. Orešar je, pak, počeo lajati, optužio me da ja stojim iza napada na Braču, da sam ja kriv, da sam idiot, da sam bio pijan... Svašta, ja sam njega štitio od napada", kaže sindikalist Drpić.

Gdje su završili krediti?

Nakon neuspjelog dogovora sa gazdom, radnici su pregovarali sa bankarima, vjerovnicima. Drpić tvrdi da ih je Orešar opteretio sa 80 milijuna kuna kredita, koji, međutim, nisu uloženi u Jadrankamen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam otvoreno. Skinimo maske. Mi te kredite ne možemo vraćati. Zatražili smo da nam daju nekakvu odgodu, da nas ne blokiraju. Sutra ćemo obaviti razgovore s nekim kreditnim institucijama, pokušati naći nekakvo rješenje. Situacija je uistinu očajna", kaže Drpić.

Bankarima je dao konkretan prijedlog: "Kredite ćete riješiti kad zatvore Orešara, naplatite sve od njegove imovine. Mi ćemo vam vratiti do zadnje lipe uložene u Jadrankamen".

Orešarov tjedan iz pakla

Ovo je Orešaru vjerojatno najduži tjedan u životu. Počelo je s napadom na Braču, nastavilo sa odgođenim suđenjem za izvlačenje 1,5 milijuna kuna iz Jadrankamena, odmah isti dan nastavilo sa zatvaranjem Uzora.

Radnici Jadrankamena su u štrajku, pribojavaju se sudbine kolegica iz Splita. Plaće nema već gotovo dva mjeseca, a doprinosi nisu plaćeni posljednjih godinu dana... Spremaju se radikalne mjere.

Drpić kaže da će noćiti u šatoru na Trgu Bana Jelačića, a najavljuju i mogući invaziju Bračana na Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara