Radnici "Plodina" naplatili pet milijuna kuna tražbina

VODSTVO Sindikata "Plodina" d. d. u stečaju izrazilo je na današnjoj konferenciji za novinare zadovoljstvo jer je 220 radnika te tvrtke naplatilo pet milijuna tražbina.

Ukupne tražbine, priznate radnicima na Trgovačkom sudu, iznose oko sedam milijuna kuna, a do sada im je isplaćeno oko 90 posto. Po riječima pravnog zastupnika SSSH u Zadru Vedrana Uranije isplata je omogućena prodajom velikoga skladišnog prostora "Plodina" u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od dobivene svote svakom je radniku isplaćeno oko 20.000 kuna, rekao je Uranija, dodavši da još 40 radnika bivših "Plodina" nije dobilo otpremnine, jer njihove tražbine nisu u stečajnoj masi, jer su radili u tvrtkama kćerima "Plodina". Pravni zastupnik Uranija pobija tu odluku stečajnog upravitelja i najavljuje kako će i tih 40 radnika pokrenuti sudski postupak jer nitko od njih nije ni znao da je zaposlen u spomenutim tvrtkama kćerima.

Odlukom Trgovačkog suda u Splitu radničke tražbine su stavljene u prvi isplatni red, pa je i bila moguća naplata njihova većega dijela.

Sindikalni povjerenik "Plodina" Veselko Čakić rekao je kako bi se sve radničke tražbine mogle podmiriti ako se proda "Zeleni centar" u Zadru, no to nije moguće zbog založnog prava zadarske tvrtke Tankerkomerca. Za taj se prostor zanimaju dva ozbiljna kupca i "Tankerkomerc" bi od prodaje mogao podmiriti svoje tražbine, a ostalo bi i za isplatu radnicima, rekao je Čakić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara