Radnici Sljemena pozivaju građane na skup potpore

Radnici Sljemena pozivaju građane na skup potpore

REGIONALNI povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić rekao je danas da radnici Sljemena, koji već sedamnaesti dan prosvjeduju na Markovom trgu u Zagrebu, pozivaju građane da im se pridruže sutra u podne.

Podsjetio je da Povjerenstvo za obranu mesne industrije "Sljeme" i radnici očekuju sutra dolazak članova drugih sindikata i građana na skup potpore zahtjevima radnika Sljemena.

Rogić je u današnjoj izjavi za Hinu rekao kako ostaju kod zahtjeva za kvalitetnim jamstvom za postignutu nagodbu o podmirenju radničkih potraživanja. "Bez jamstva se nećemo maknuti s Markovog trga", kazao je Rogić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagodbom je predviđeno da se radnicima u roku devet dana od potpisivanja isplati 3,5 zaostalih plaća i akontacija otpremnina. Novac za to osigurao bi se prodajom robne marke, receptura i tehnologije u vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Preostali dio obveza prema radnicima i ostalim vjerovnicima naplatio bi se u roku od 100 dana prodajom ukupne imovine.

Otpremnina za radnike dogovorena je u visini 6.400 kuna za svaku godinu staža ostvarenu kod poslodavca, odnosno 8.000 kuna za svaku godinu radnog staža za invalide rada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara