Radnici Uljanika nisu dobili plaće, prijete "rigoroznim" štrajkom

Radnici Uljanika nisu dobili plaće, prijete "rigoroznim" štrajkom
Foto: FAH

PREDSJEDNIK Štrajkaškog odbora u pulskom Uljaniku i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac najavio je danas da će radnici, ako u sljedeća dva dana ne budu poznata rješenja za isplatu rujanske plaće, "puno rigoroznije" krenuti u štrajk, a za tjedan dana kreću i u Zagreb.

"Više nemamo vremena. Ako u iduća dva dana ne bude rješenja, Štrajkaški odbor je odnio odluku da se puno rigoroznije ide u štrajk. Nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi", izjavio je Cerovac i dodao da od četvrtka, ako se ne pronađe rješenje za isplatu plaće, niti jedan kooperant u pulskom brodogradilištu neće raditi.

"Kako stvari stoje, ponovno ćemo izaći na ulice, a u ponedjeljak krećemo u Zagreb. Ukratko - nećemo mirovati", poručio je Cerovac. Potvrdio je da se Uprava Uljanika u ponedjeljak sastala s konzultantima oko programa restrukturiranja, koji bi za desetak dana nova Uprava trebala predati Ministarstvu gospodarstva.

"Igraju se s nama"

Negativno je odgovorio na pitanje jesu li i predstavnici sindikata pozvani u utorak na sastanak kod ministra gospodarstva Darka Horvata. "Ponovno se poigravaju s nama, kao da mi i Uprava nismo jedno tijelo i ne djelujemo s istim ciljem. Nije mi jasno zašto se tako ponašaju prema sindikatima", naglasio je.

Računi pulskog Uljanika i dalje su blokirani, plaće za rujan nema, a radnici štrajkaju na radnim mjestima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara