Radnicima Viadukta isplatili tek dio plaće za veljaču, prihod se izjednačio s gubitkom

Radnicima Viadukta isplatili tek dio plaće za veljaču, prihod se izjednačio s gubitkom

Foto: FAH

NAKON propasti posla s državom oko gradnje mosta na Čiovu, Viadukt je zatražio otvaranje predstečajne nagodbe.

Sada su objavljena godišnja i kvartalna poslovna izvješća. Prihodi Viadukta u prvom kvartalu prepolovili su se i iznose 57,3 milijuna kuna. Ostvarili su  gubitak od 50,8 milijuna kuna, oko deset milijuna manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Dobavljačima su dužni 253 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Problemi za Viadukt su počeli još u ožujku nakon što je država raskinula ugovor s njima za gradnju mosta Čiovo. Nakon toga je uslijedila i blokada računa pa i smjena predsjednika Uprave Joška Mikulića kojega je zamijenio Krešimir Mikolić. No i on je dao ostavku pa je tvrtku preuzeo Damir Kezele, koji je već bio u upravi.

Plaće kasne mjesecima, tvrde da već pregovaraju s partnerom

Index je izvještavao o problemima s isplata plaća. U izvješću za prvi kvartal, objavljenom krajem svibnja, navode da su do sada isplatili plaću za siječanj, i dio plaće za veljaču. Poreze i doprinose platili su za siječanj, veljaču i ožujak.

Tvrde kako pregovaraju sa strateškim partnerom koji bi dokapitalizirao tvrtku, a kao mjere oporavka navode racionalizaciju poslovanja, pogotovo troškova vanjskih kooperanata, prodaju imovine i  smanjenje broja radnika. Od početka godine tvrtku koja je imala 1400 zaposlenika, napustilo je njih više stotina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara