RADNICIMA "VIKTORA LENCA" ISPLAĆENE PLAĆE

Radnicima brodogradilišta "Viktor Lenac", koje je u stečaju od početka prosinca, danas je isplaćen drugi dio plaća, odnosno dvije trećine prosječnih plaća za prošla tri mjeseca, pa će svaki radnik u prosjeku primiti oko pet tisuća kuna.

Po riječima stečajnog upravitelja Milenka Škrleca, 11.400 kuna, koliko prosječno u bruto iznosu pripada svakom radniku, bit će umanjeno za doprinose i isplaćeni predujam od 2400 kuna. Predujam je isplaćen u petak s računa brodogradilišta "Viktor Lenac" u stečaju, na koji je od tekućih poslova prispjelo oko dva milijuna kuna.

Ostatak novca, ukupno 15 milijuna kuna, osiguran je zajmom Hrvatskog fonda za privatizaciju. Radnici su se obvezali da iznos primljenog novca neće ponovno potraživati tijekom stečajnog postupka. Otpremnine od po 925 kuna za svaku godinu rada u brodogradilištu trebale bi im biti isplaćene tijekom sljedećih mjeseci.

Stečaj u "Lencu" otvoren je zbog nagomilanih dugova, blokade računa te nedostatka novca za poslovanje i isplatu plaća.

Svim radnicima prošlog su tjedna uručeni otkazi ugovora o radu. Nakon otkaznog roka od mjesec dana stečajni upravitelj ponovno će na posao pozvati dio radnika koji su potrebni za održavanje proizvodnje u brodogradilištu.

(Hina) hšup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara