Radničko vijeće TDR-a ogorčeno istupima radnika u ZG pogonu

PREDSTAVNICI Radničkog vijeća i sindikata Tvornice duhana Rovinj (TDR) na današnjoj su konferenciji za novinare u ime 1.200 zaposlenika izrazili nezadovoljstvo i ogorčenje istupima bivših radnika zagrebačkog pogona TDR-a, posebice zato što ne žele napustiti zgradu pogona (bivšu Tvornicu duhana Zagreb).

"Ogorčeni smo istupima naših kolega, koji zapravo to nisu, jer je riječ o neradnicima koji su odbili posao i u Kanfanaru i u Zagrebu. Čak 22 radna mjesta ostala su nepopunjena u Zagrebu, unatoč tome što oni tvrde da žele raditi", kazao je predsjednik Radničkog vijeća Alen Obrovac dodavši da 35 prosvjednika u Zagrebu svojim postupcima ugrožavaju egzistenciju obitelji zaposlenih u TDR-u.

Glavni sindikalni povjerenik Sindikata poljoprivrede u TDR-u Damir Kuharić ocijenio je da se "cijela priča pretvorila u nasilje, a 35 radnika naziva nas 3.000 dioničara tajkunima i vrijeđa nas, čime ruše ugled naše tvrtke".

Izrazio je ogorčenje i postupkom Novog sindikata, koji vodi prosvjednike u Zagrebu, rekavši da bi taj sindikat trebao poštovati sudske odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnicima je bio ponuđen sporazum s otpremninom od 365.000 kuna u prosjeku, što je više od zakonom propisanog, pa se stoga članica Radničkog vijeća Zdenka Diriti izjasnila protiv bilo kakve isplate otpremnine radnicima koji prosvjeduju u Zagrebu.

"Situacija nema veze sa zaštitom radničkih prava, a kako postoje naznake da bi se s radnicima zagrebačkog pogona mogla dogovoriti isplata otpremnine, mi se tome energično suprotstavljamo", naglasila je Diriti dodavši kako bi to bilo nekorektno prema radnicima koji su prije tri mjeseca mirno i sporazumno raskinuli radni odnos s tvrtkom.

Glasnogovornik TDR-a Predrag Grubić ponovio je da Uprava i dalje ustraje na rješavanju problema na zakonit i miran način.

Mi smo legalisti i u tome ćemo i dalje ustrajati, poručio je Grubić dodavši da je nanijeta ogromna šteta, ne samo materijalna već i po pitanju ugleda kompanije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara