"Radnika u HAC-u nema previše, ali su prezaposleni nepotrebnim poslovima"

"Radnika u HAC-u nema previše, ali su prezaposleni nepotrebnim poslovima"

Tekst: P.V.
Foto: NCS

MIJAT STANIĆ, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata (NCS), reagirao je na jučerašnji Indexov tekst naslovljen "HAC platio 12 milijuna kuna za posao koji su sami mogli obaviti bez ikakvog troška" zbog navoda da u Hrvatskim autocestama ima više od 1000 prekobrojnih radnika.

Stanić ističe kako je morao reagirati jer su neki unutar HAC-a to protumačili kao njegovu izjavu, a on se, kako kaže, s tom konstatacijom ne slaže. "Radnici su i prezaposleni, ali često na nepotrebnim poslovima (prekomjerno košenje trave i slično), dok kooperanti preskupo naplaćuju ono što bi mi sami mogli napraviti", tvrdi Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef NCS-a osjetio je potrebu i da pojasni navod kako je HAC farbanje tunela moglo koštati 20.000 eura umjesto 43 milijuna kuna koliko je plaćeno kooperantskoj tvrtki.

"Također treba pojasniti da je 20-ak tisuća eura potrebno za nabavku opreme za farbanje tunela plus boja i rad koji koštaju oko osam milijuna kuna pa bi ušteda za HAC na poslu koji je platio 43 milijuna bila oko 35 milijuna kuna", zaključuje Stanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara